dimecres, 16 de novembre del 2011


El nou taller de la deixalleria.
LA MÀGIA DE LES DEIXALLES

L’Acadèmia Cultura és el darrer centre educatiu de l’Hospitalet que s’ha compromès a treballar per la qualitat ambiental i la sostenibilitat. El projecte inicial amb el que han començat a treballar a tots els nivells tracta la temàtica dels residus i la importància de Reduir, Reutilitzar i Reciclar.




Els alumnes de 3er a 6è de primària han participat en l’activitat gratuïta ELS RESIDUS DE LA CIUTAT. VISITA A LA DEIXALLERIA MUNICIPAL organitzada pel Casalet-Moviment d'Ensenyants de L'hospitalet.


Els nens i nenes han participat d’un taller molt dinàmic i entretingut on guiats per dos educadors han aprés, la importància d’ assolir un canvi d'hàbits en la gestió individual de  les deixalles, mitjançant jocs de màgia i activitats participatives.




A més d’aprendre hàbits de consum racional i sostenible, s’ha potenciat la part creativa, per poder dur a terme pràctiques de reducció i reutilització dels residus generats ha casa amb idees per poder treballar a la classe.


Si Voleu Reservar l’activitat per al vostre centre envieu un correu a casaletdeixalleria@pangea.org

L’activitat es totalment gratuïta es pot realitzar a les instal·lacions de la deixalleria municipal o bé al centre educatiu i visitar la deixalleria mòbil.

III TROBADA D’HORTS ESCOLARS

El 8 de Novembre va tenir lloc la III TROBADA D’HORTS ESCOLARS de l’Hospitalet del Llobregat. Cada cop són més els centres educatius que opten per l’hort com a eina educativa, això ho reflexa els representants del 14 centres que van assistir a la trobada, sense oblidar les moltes altres escoles que porten molts anys d’experiència en Horts Escolars.

Aquest any els amfitrions van ser l’escola Sant Josep el Pi. És el segon any que treballen l’hort, amb resultats molt positius.




Després de visitar els cultius en taules que tenen a la terrassa, els assistents van participar d’una xerrada informativa, realitzada per German Martínez de Tarpuna-Hort urbà, sobre les possibles malures que poden afectar els seus cultius i l’elaboració de remeis naturals que es poden preparar amb els alumnes totalment innocus.


També es va presentar la Maleta DE L’HORT A CASA que es pot demanar en préstec al CRP o a Medi Ambient.