dilluns, 4 de novembre del 2013




Fòrum de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya.
Trobada de primària de les escoles del Baix Llobregat i Barcelonès.
Hospitalet de Llobregat, 23 d'octubre.

El Centre Cultural la Bòbila va acollir el tercer fòrum de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat (XESC), amb la participació de 170 professors i alumnes de 47 escoles primària de les quals, cinc de la nostra ciutat, amb l’objectiu de compartir experiències i idees sobre l’educació per a la sostenibilitat a l’escola i al territori.

Aquestes trobades volen afavorir l’intercanvi d’experiències entre els centres educatius que formen part de la xarxa, que el professorat conegui bones pràctiques d’educació per a la sostenibilitat a l’escola i el debat sobre els criteris per una actuació transformadora del territori.

També s’aconsegueix promoure la relació entre l’alumnat i el professorat dels centres educatius i la implicació en la millora de l’entorn on es fa el fòrum, amb una acció que va consistir en fer que els participants deixessin els seus desitjos penjats a les branques de l’olivera del parc.

Les companyes de l’escola La Marina hi varen presentar el seu projecte d’hort compartit amb Tallers Bellvitge.
Trobada de secundària de les escoles del Baix Llobregat i Barcelonès.
El Prat de Llobregat, 29 d'octubre.

També els centres de secundària varen fer el seu fòrum amb la participació de professors i alumnes de cinc centres de L’Hospitalet.
L’Institut Torras i Bages va presentar-hi el seu projecte que té com a eix de treball la bicicleta i l’escola.