dilluns, 3 d’abril del 2017



DIA MUNDIAL DE L’AIGUA 2017


El passat 24 de març les escoles varen celebrar del Dia mundial de l’aigua a la llera del riu Llobregat, a l’esplanada prop de la Ronda de Dalt que, des de fa pocs mesos, ha passat a formar part del terme municipal de la ciutat de l’Hospitalet. Hi varen participar uns 550 alumnes de deu centres de la nostra ciutatInstitut Mercè Rodoreda, Institut Eduard Fontserè, Escola Canigó, Institut Bellvitge, Institut Apel·les Mestres, Institut Eugeni d'Ors, Institut Santa Eulàlia, Col·legi Joan XXIII i l’Institut can Vilumara.

Malgrat les amenaces de pluja, el temps meteorològic va permetre realitzar totes les activitats programades. Es varen portar a terme diversos tallers dirigits, com




  • Depuració d’aigua (AMB – La Vola)
  • Analítica de l’aigua del riu (Institut Mercè Rodoreda)
  • Hacdosoh (diverses activitats d’aigua, Museu de l’Aigua)
  • Gimcana de plantes (Raúl Bastida)
  • Taller de construccions amb canyes (L’obrador)

Moltes de les activitats autoguiades havien estat preparades prèviament pels responsables dels centres i, així, va ser més fàcil la seva realització ja en el camí del riu i, després, un cop arribats al lloc de trobada.




Es varen endevinar jeroglífics, emplenar mots encreuats, destriar mots relacionats amb el riu d’una sopa de lletres, descobrir quins animals són del riu i quins no en són, conèixer l’estructura de la llera, el camí del riu i les infraestructures que limiten la llera.

La jornada va tenir el seu punt culminant en la realització d’una foto conjunta dels participants que, a més, varen cantar l’Himne dels Padrins del riu.

Trobareu l'àlbum de fotos a:   Fotos

La notícia ha sortit a diversos mitjans de comunicació:

Escoles padrines i prèvia padrins de diumenge:  Digitalh

Vídeo notícia escoles padrins del riu: Vídeo dia 24

Vídeo reportatge En 5 minuts sobre padrins del riu:  Vídeoconjunt 24 i 26

La notícia al Sostenible de la Diputació:    Sostenible

1 comentari:


  1. app para escuela infantil

    http://miagendainfantil.org/

    Please Click below website here & Get information about app para escuela infantil.

    ResponElimina